Hae tästä blogista

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Iines teki sen taas!


                             Tänä aamuna mentiin tutulle lenkille järven rantaan.

                                    Iines näkee jään alla kepin.

                                Hullu Pötkylä hyppäsi suoraan jäihin, jotka rikkoutuivat ja koira putosi veteen.  Hetken aikaa Iines joutui polskimaan vedessä ennen kuin se saatiin avustettua rannalle. Läpimärkä Iines näytti vain piristyneen kylvystä.

                              Märkä Iines olisi valmis uuteen kylpyyn.

                                  Ennen hyppyä jäälle Iines harjoitteli loikkaamista.

Iines teki sen taas: meni uimaan jäiseen Iidesjärveen ja tarvitsi toisen kerran elämässään pelastajaa veteen jouduttuaan.

Harrastepäivä


Lauantaina kokeiltiin rallytokoa ja koiratanssia Tammermaan mäyräkoirakerhon harrastepäivässä. Molempia lajeja on kesällä luvassa lisää, menemme Iineksen kanssa sekä rallytoko- että koiratanssikurssille. Rallytoko alkaa toukokuun lopussa ja koiratanssi kesäkuun alussa.

Rallytoko oli ihan uutta ja kyltit tuntuivat alkusi vähän vaikeilta. Kyltit olivat parin kolmen metrin päässä toisistaan, ja jokaisen luona piti tehdä jotain: kääntyä vasempaan tai oikeaan, pyörähtää ja kääntyä samalla tai mennä ensin yksi, sitten kaksi ja lopuksi kolme askelta eteenpäin, jolloin koira aina välillä istuu ohjaajan viereen.
Vielä ei ihan päästy lajiin sisälle, mutta kurssilla varmaan saa siitä sitten kattavamman kuvan. Koiratanssi taas tuntui enemmän meille sopivalta lajilta, Iineskin osaa jo valmiiksi niin monia temppuja.


Kotimatkalla käytiin Plantagenissa katselemassa kasveja. Lemmikkiosastolla oli lattia katettu valmiiksi Iinestä varten. Nameilla testattiin paria älypeliä, mutta ne olivat liian helppoja. Kukaan ei tullut valittamaan Iineksestä, eikä ovien luonakaan ollut mitään kieltomerkkejä eli johtopäätöksenä voi todeta, että koirat ovat tervetulleita Plantageniin.

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Uimakausi avattu

Iines kastoi talviturkkinsa tänään Iidesjärven jäiseen veteen ja aloitti näköjään samalla vuoden 2013 uimakauden. Ei Iinestä tuntunut palelevan yhtään, sinne se meni järveen useamman kerran uimaan ja olisi halunnut lisääkin. Pitkän aikaa se myös malttoi seistä jään päällä tassut vedessä. Järvi ei ole kuin rannoista vähän sulanut, ja vesi oli kirjaimellisesti jäistä.

Kiersimme eilen ja tänään Iidesjärven ja matkalla näkyi piisami, västäräkki, räkättirastas, joutsenia ja nokikanoja. Eilen nähtiin myös kiuruja, kurkia ja töyhtöhyyppiä. Sieltä se kevät tulee!


Keskiviikkona oli agilityä. Meillä oli oikein kiva ja vauhdikas rata. Iines oli kerrankin oikein tuulispäänä, sitä piti itsekin juosta ihan tosissaan, että pysyin vauhdissa. Intoa tuomassa oli lihapullia taskussa, ehkä Iines haistoi ne, vaikka en niitä sille näyttänyt ennen rataa. Huomenna kokeilen uudestaan lihapullien voimaa mäyräkoirien harrastepäivässä, jossa kokeillaan rallytokoa ja koiratanssia. Iineksen uusi suosikki on muuten säilykepersikat! Pikkuinen oli kovin tohkeissaan niistä tässä eräänä päivänä ja pettymys oli kova, kun ne loppuivat.

 
Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina Iines sai kevään matolääkeannoksen Axiluria. Torstaina puoli kahdeltatoista illalla Iines halusi vielä ulos, ja sitten se halusi samaa kahdelta, viideltä ja puoli kuudelta. Oli kiva yö, juu. Varsinkin kun Iines etsi aina 10 minuuttia sopivaa paikkaa toimituksilleen. Kahdelta en ensin lähtenyt, vaan horrostin melkein kolmeen ennen kuin vein Iineksen ulos. Ei sillä siis oikeasti mikään kamala kiire ollut, ja vasta viimeisellä kerralla tavara oli löysää.
Aamulla nukuimme kymmeneen ja söimme molemmat kaurapuuroa, ehkä se auttoi Iineksen villinä käyvään vatsaan... Yön jälkeen kaikki on ollut taas hyvin. Tämä yö nukutaan varmasti molemmat sikeästi.

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Esipesijä

Mäyräkoiran voisi laskea kodinkoneeksi, tässä oli käynnissä jauhelihakastikekattilan esipesu - ja kiillotus.



                                               Kohta pesuohjelma on lopussa: pohja kiiltää jo.


perjantai 5. huhtikuuta 2013

Iineksen pääsiäisloma

Iineksen pääsiäislomaviikko kului hyvin Hervannassa ja maalla. Saatoin Iineksen viime keskiviikkona autoon, ja Hervannassa Iines oli kovasti ihmetellyt, minne minä olin jäänyt. Eipä sillä ihan kauhea ikävä kuitenkaan näyttänyt kuvien perusteella olevan.

                      Iines sai juosta sydämensä kyllyydestä keppien perässä.

                  Maalla Iines näki hevosia ja sanoi niille hauhau.

                                          Manu-collien kanssa kävelyllä.

                                                     Vauhti päällä!

                                Anna mulle lihaa! Iines vahtii paistilihoja.

                                      Iines näki elämänsä ensimmäiset suden jäljet.

                                       Ja lähti seuraamaan niitä! Reipas koira!


                                       Välillä oli ihan pakko nukkua, vaikka tekemistä ja ihmisten vahtimista olisi riittänyt.


                                            Tätä Iines teki varmaan 80 % ajasta.

Viikon aktiiviloman jälkeen Iines on lähinnä nukkunut, ja painokin oli pudonnut mukavasti (nyt 8,3 kg). Iines oli keskiviikkona ihanasti minua rautatieasemalla vastassa. Oli se aika ihmeissään, kun näki minut. Vaikka se nuoli minut siinä paikassa, tuntui se jotenkin vierastavan minua. Kuluneet pari päivää ollaan molemmat "toivuttu" lomistamme.

Tampereellekin näyttää kevät saapuneen viikossa: eilen näin viisi laulujoutsenta ja tänään monta leskenlehteä. Järven jäälle ei enää uskalla mennä, vaikka Iines sinne tahtoisikin. Märkää on, ja Iines koittaa mahdollisimman tarkasti välttää kastelemasta itseään. Ei se kuitenkaan onnistu, joten joka lenkin jälkeen täytyy viedä se suihkuun. Kohta on pakko viimeistellä Iineksen uusi sadetakki, jotta lenkeillä päästään yleensä etenemään.